Tények, pletykák, készülékek az 5G világából

5G World

5G World

Olcsó mobilokba jöhet az 5G hamarost

2020. február 18. - 5G

A MediaTek már korábban rendelkezett olyan felső kategóriás rendszerchippel, amely támogatta az 5G technológia használatát, és a cég most előállt egy lényegesen kisebb tudású, de kedvezőbb árú változattal is a Dimensity 800 személyében. Mindez pedig azt jelenti, hogy már a közeljövőben felbukkanhatnak azok az olcsó okostelefonok, amelyek részesülhetnek az 5G áldásaiból.

meid.jpg


A SoC-ban négy Cortex-A76 és négy Cortex-A55 mag zümmög egy Mali-G57 grafikus chip társaságában, ami azt jelzi, hogy a teljesítményével nem fog világcsúcsokat döngetni. Ennek következtében például az egyre inkább elterjedőben lévő AV1 videóformátum támogatása ment a kukába, és 4K videók esetén meg kell elégetni a másodpercenkénti 30 képkockás rögzítési sebességgel. Két darab képfeldolgozó chip található benne, amelyek egyenként mindössze egy darab 64 megapixeles vagy egy 32 és egy 16 megapixeles egység kezelését támogatják, amiből szintén látszik, hogy az alsóbb kategóriákra lőnek vele.


A MediaTek szerint nagy az érdeklődés az olcsó 5G rendszerchip iránt, de hát nyilván akkor is ezt mondanák, ha senki rá sem bagózna a termékükre. Viszont az 5G körül, most nagy a hype, és a gyártóknak is érdekük, hogy levigyék a technológiát az olcsóbb szintekre, így jó eséllyel most igazat mondanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://5gworld.blog.hu/api/trackback/id/tr3915479316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása