Tények, pletykák, készülékek az 5G világából

5G World

5G World

Ezért van szükség az 5G-re - Brutális mértékben nő a globális adatforgalom

A jelenlegi eljárások nem képesek kiszolgálni az igényeket. Ez van.

2020. február 03. - 5G

Az ötödik generációs mobilhálózati technológia elterjedése elkerülhetetlen, legalábbis a Kaspersky mérnökei szerint. Nem, és nem azért mert a háttérhatalom ezzel sugározza be az embereket, hanem egyszerűen mert ---->

1_1.jpg


  • Iszonyatos mértékben megnő az adatforgalom: 2010-ben a 4G indulásának évében 1,2 zettabyte volt az globális adatforgalom. 2025-re ez az érték eléri majd a 175 zettabyte-ot,ezt pedig a 4G már nem képes kiszolgálni. Kell valami, ami gyorsabb, alacsonyabb késleltetési időt produkál.
  • Nő a rendszerbe kötött eszközök száma: Az 5G jóval több (egy négyzetkilométeren akár egymillió eszköz) adatforgalmat használó berendezést képes kiszolgálni. Ami kulcsfontosságú az okos ökoszisztémák (okosház, okosváros, okosszántóföld stb.) és az önvezető járművek elterjedésénél. Persze lehet mondani, hogy erre nincs szükség, de csak ezek használatával van esély arra, hogy az emberiség hatékonyabban használja fel az automatizációs folyamatok révén az erőforrásokat, ami a túlélés egyik sarokköve lehet.
  • Jelentősen megnő a felhasználók száma: 2017 és 2025 között az előrejelzések szerint újabb 500 millió fővel nő azok száma, akik rendszeresen használnak (mobil) adatátviteli technológiát.

A bejegyzés trackback címe:

https://5gworld.blog.hu/api/trackback/id/tr8615452342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása