Tények, pletykák, készülékek az 5G világából

5G World

5G World

Totál átverés a Razer okos szemüvege

2021. március 08. - 5G

A Razer Anzu szemüvegnek szemüveg, csak épp nem okos.


Évekkel ezelőtt jelentek meg az úgynevezett okos szemüvegek, amelyeknél a lencse, vagy a lencse egy része megjelenítőként is funkcionál. Van amikor az egész egy kijelző, de arra is akad példa, hogy projektoros technológiával egy részére rávetítik a tartalmat. Az ilyen modellektől korábban sokat vártak, de igazából eddig egyik se váltotta be igazán a hozzá fűzött reményeket. De hát ígéretek mindig vannak, és simán lehet, hogy valakinek egyszer összejön a Nagy Áttörés.

2_1.jpg


Razer például nagy dérrel-dúrral jelentette be, hogy beugrik az okos szemüvegek bizniszébe, a Razer Anzu fantázianevű modell személyében. A most bemutatott terméknek viszont köze nincs az okosszemüvegekhez. Nincsenek speciális lencséi, azért nevezi a cég intelligensnek, mert pakoltak rá két kis teljesítményű hangszórót meg egy mikrofont, és ezáltal headsetként is használható. A kompatibilis eszközökhöz pedig értelemszerűen Bluetooth technológia révén kapcsolódik.

4_1.jpg


Ja igen, meg pakolnak mellé egy extra lencsét, ami megszűri a képernyők kék komponensét, hogy esti használatnál ne okozzon álmatlanságot a kütyüt. Valamint kiemelték, hogy az audió késleltetés 60 ms, amitől igazi "gamer szemüveg" lesz. Csak az a kár, hogy a mai modern BT eszközök mindegyike kábé hasonló teljesítményt produkál. Tök nagy csalódás ez az egész. Nem az, hogy az Anzu egy totál átlagos ketyere, hanem hogy a Razer full hülyének néz mindenkit, mikor ezt az "okos szemüveg" szöveget nyomatja.

Van Facebook oldal is hahó!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://5gworld.blog.hu/api/trackback/id/tr7216453936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.03.09. 15:06:26

Szegény csaj, nagyon hülyén néz ki a képen ezzel a vaskos kuvikszemüveggel, amint egyszerre laptopozik és tornázik, mint korszerű nő. Szerintem azért réved így a távolba, mert ha előrehajtja a fejét, akkor lecsúszik a szokásosnál nyilván jóval nehezebb szemüvege.

Ezt a szemüveget valószínűleg mindenki ajándékba veszi valaki másnak. Mert ha magának venné, akkor talán, talán hamar rájön, hogy a reklámszöveg kivételesen nem teljesen igaz.

"az audió késleltetés 60 ms, amitől igazi »gamer szemüveg« lesz."

Na, ez a másik varázsszó, az "okos" mellett, hogy akadjon fenn a szeme annak, aki kitalálta. Egy négy-öt gombos egeret már gamer egérként kell tisztelnem. 60-80 ezer forintos árakon van néhány gamer egér a kínálatban jelenleg, azok valószínűleg már maguktól nyernek a játékban, mert egyéb indokot erre az árra nemigen tudnék elképzelni.

Motorogre 2021.03.09. 16:15:02

A Mesterséges Intelligencia (ejtsd: Okos) mára alapvető reklámszöveggé vált, nem szabad komolyan venni. Csak az ember lehet intelligens (ha gépek is, az Armaggedon) , nincs másról szó mint hatalmas adatbázisok felhasználása nagyteljesítményű IT-vel, öntanuló algoritmusokkal. De Alkalmazott Statisztika és Valószínűségszámítás név túl hosszú egy reklámban, az MI (AI) jobban cseng .. jobban eladható.
süti beállítások módosítása