Tények, pletykák, készülékek az 5G világából

5G World

5G World

Egyszerre tablet és telefon a Huawei 5G mobilja, de Android nincs rajta

2020. február 26. - 5G

A Huawei beszállt a ringbe, és bemutatta hajlítgatható mobilját, amelynek kijelzője kinyitva 8 hüvelykes. A Mate Xs nevű termék összehajtva kétképernyős okostelefonként szolgál, egy 6.6”-es fő-, illetve egy 6.38”-es másodlagos képernyővel.

1_3.jpg


A Multi-Ablak funkciónak köszönhetően párhuzamosan két alkalmazás is futtatható a készülék képernyőjén, valamint drag-and-drop módszerrel könnyedén át lehet húzni szövegeket, képeket és egyéb dokumentumokat egyik alkalmazásból a másikba – lényegesen növelve ezzel a munkavégzés hatékonyságát, vagy például két termék összehasonlítását az online vásárlás közben.

5G


A Kirin 990 5G SoC tartalmaz egy 5G-modemet, amely egyszerre biztosítja az erőteljes teljesítményt és az 5G hálózatba kapcsoltságot nagyobb hatékonysággal és alacsonyabb hőkibocsátással. Az SoC a 2G, 3G, 4G, valamint az 5G NSA és SA hálózatokat, továbbá a teljes 5G-spektrumot, valamint az 5G+4G SIM Dual Standby-t is támogatja.

Android nélkül


A kereskedelmi háborúval kapcsolatos tiltások miatt a Huawei nem használhatja a Google fejlesztéseit, így az appokról is le kell mondani. Emiatt a mobilra a cég saját alkalmazásboltja került, amelyben jelenleg 55 000 app található meg. Ez azért jóval kevesebb, mint amit az emberek az Androidnál megszokhattak, ráadásul a magyar appok is hiányoznak. A masina jó drága lesz, hiszen egymillió forintot kérnek el érte.....

A bejegyzés trackback címe:

https://5gworld.blog.hu/api/trackback/id/tr7315492120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása