Tények, pletykák, készülékek az 5G világából

5G World

5G World

Így intett be Nagy-Britannia az USA-nak!

Durrannak a pezsik a Huawei-nél!

2020. január 28. - 5G

Az USA már jó ideje nyomasztotta az Egyesült Királyságot, hogy zsuppolják ki a Huawei-t, és ne engedjék, hogy a kínai cég bedugja az orrát a vadiúj 5G infrastruktúrával kapcsolatos fejlesztési és hálózatépítési bizniszbe.  De, Boris Johnson tartotta magát, és jóváhagyott egy olyan előerjesztést, ami engedélyezi a kínai gigakonszernnek, hogy részt vegyen az ilyen tevékenységekben.

5g.jpeg

Igaz nem kapnak teljes szabadságot, hiszen bizonyos hálózati eszközöknek csak 35 százalékát szállíthatják, valamint a kényes területekről (katonai támaszpontok környéke stb.) is kitiltják őket, de hát ez is több, mint a semmi. Sokkal. Az USA persze berágott, továbbra is győzködi a brit döntéshozókat, hogy ne engedjék a kínaiakat az 5G kondér közelébe. A Huawei pedig tapsol, idézzük is Victor Zhang urat, a konszern alelnökét:


"„A Huaweit megnyugtatja az Egyesült Királyság kormányának jóváhagyása, melynek értelmében ügyfeleinkkel közösen tovább folytathatjuk az 5G hálózat kiépítését. Ez a döntés egy sokkal fejlettebb, biztonságosabb és költséghatékonyabb telekommunikációs infrastruktúrát eredményez majd, amely megfelel a jövő követelményeinek. Mindez lehetőséget ad az Egyesült Királyság számára, hogy a világ vezető technológiáihoz férjen hozzá, továbbá biztosítja a piaci versenyt.

3_1.jpg


Több mint 15 éve szállítunk csúcstechnológiákat az Egyesült Királyságban működő telekommunikációs szolgáltatóknak. Erre az erős múltra építkezve tovább támogatjuk partnereinket az 5G-hálózati beruházásaikban, ami elősegíti a gazdasági növekedést és segíti az Egyesült Királyságot abban, hogy megőrizze nemzetközi versenyképességét.


Álláspontunk szerint a sokszínű beszállítói piac és a tisztességes verseny elengedhetetlenek a hálózat biztonságához és az innovációhoz, valamint ahhoz, hogy a vásárlók továbbra is a lehető legjobb minőségű technológiákhoz férhessenek hozzá.”


Ámen

A bejegyzés trackback címe:

https://5gworld.blog.hu/api/trackback/id/tr7415434688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása