Tények, pletykák, készülékek az 5G világából

5G World

5G World

A Samsung is hasít az 5G szárnyán

2020. január 04. - Wywern

A Samsung a saját bőrén is tapasztalja, hogy milyen kifutószéllel érkezik a következő generáció, de vélhetően nem is bánják.

Kép: TechCrunch

Korábban már láthattuk, hogy egy akkora cég, mint a Samsung, min tud meglepődni. Például a nem várt érdeklődésen, ami a Samsung Galaxy Foldot jellemezte és amit gyorsan megcáfoltak, hiába jött az infó a Samsung elnökétől.

Most pedig ismét azt tapasztalják, hogy a várakozásokat is felülmúlják bizonyos készülékek eladási számai. De ne titokzatoskodjunk, a lényeg, hogy a cég 6,7 millió 5G-képes telefont adott el 2019-ben. Habár ez a szám az értékesítések globális olvasztótégelyében hangyányira törpül, mégis sokkal nagyobb, mint amit a koreai gyártó az IFA 2019-en prognosztizált. Akkor ugyanis mindössze kétmilliós eladásnál tartott, és összesen négymilliósra tette az egész éves értékesítést.

A Samsung szerint a 6,7 millió a gazdára talált 5G telefonok 53,9 százaléka, ennek tükrében pedig igen érdekes lesz a 2020-as év. A 2019-es telefonok jelentős része még nem tartalmazta az 5G-t, vagy ha mégis, akkor elég borsos áron.

A Qualcomm következő nagy dobása, a Snapdragon 865 processzor azonban már kötelezően elvárja az 5G-t minden gyártó zászlóshajójától, így az új generációs mobilok érkezése durván felgyorsul majd.

Ez azt jelenti, hogy innentől kezdve nem kell majd külön 5G jelzésű modellt vásárolni, hanem elég lesz például sima Samsung Galaxy S11-et, vagy Note 11-et. Természetesen az alapértelmezett 5G-képesség a cég számára komolyabb konkurenciát jelent majd, mint 2019-ben, de sebaj, nekünk, mint felhasználóknak, a versenyhelyzet csak jót jelent.

A bejegyzés trackback címe:

https://5gworld.blog.hu/api/trackback/id/tr6215393070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása