Tények, pletykák, készülékek az 5G világából

5G World

5G World

Tizenötször gyorsabb az 5G, mint a 4G

2020. március 20. - 5G


A Dell és az Oracle egy 5G-s laptopon tesztelte az új hálózat sebességét.

nyito2.jpg


A Dell és az Oracle egy közös tesztet hajtott végre annak érdekében, hogy kiderüljön, hogyan működik az 5G technológia a laptopokon. Az Orange párizsi 5G hálózatán végzett tesztek igazolták, hogy az ígéretekhez hűen az 5G másodpercenként 900 megabit feletti folyamatos letöltési sebességet tud biztosítani egy nagyvállalati szintű mobil számítástechnikai platformon. Ezzel túlszárnyalja a 4G jellemzően másodpercenként 60 megabit alatti sebességeit.

Okés, de mire jó ez a valóságban? Egy nagy méretű prezentáció vagy oktatóvideó letöltése például percek helyett csupán másodperceket vesz igénybe. A fejlett szélessávú kommunikáció és az alacsonyabb válaszidő új használati modellek bevezetését és a felhasználók számára a 4G-s hálózatokhoz képest jóval gyorsabb feladatvégzést tesz lehetővé. Ez olyan új üzleti modellek és alkalmazások létrehozását, irányítását segítheti elő, mint például a kiterjesztett és virtuális valóság, a felhő alapú játék, a valós idejű nyelvfordítás és a képfeldolgozás
A teszteléshez egy Dell Latitude 9510 notit használtak, ami egyébként egy elég király darab, bika hardverrel, integrált mesterséges intelligencia technológiával és reek akkuval rendelkezik. Szóval egy csúcs üzleti modellen demonstrálták az eljárásban rejlő erőt, kérdés persze, hogy ez mikor szivárog le az alacsonyabb kategóriákba.

A bejegyzés trackback címe:

https://5gworld.blog.hu/api/trackback/id/tr415537648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása