Tények, pletykák, készülékek az 5G világából

5G World

Íme az igazság az 5G és a koronavírus kapcsolatáról!

2020. április 15. - 5G

Mit híresztelnek? Igaz-e? És ha nem, miért nem? Ki áll az egész mögött? A sakálemberek? Ennek jártunk utána!

5h2.png

Tovább

A mobiltornyokat támadják az összeesküvés elméletek hívei

Több bázisállomást is felgyújtottak, mert azt hiszik, hogy az 5G terjeszti a járványt.

Angliában az elmúlt néhány napban több 5G hálózathoz tartozó tornyot is felgyújtottak. A rendőrségi nyomozás pedig kiderítette, hogy ennek jó eséllyel köze van ahhoz a hisztériakampányhoz, amelyet a technológia ellen folytatnak az összeesküvés elméletek hívei.

lang.jpg

Tovább

Egyszerre tablet és telefon a Huawei 5G mobilja, de Android nincs rajta

A Huawei beszállt a ringbe, és bemutatta hajlítgatható mobilját, amelynek kijelzője kinyitva 8 hüvelykes. A Mate Xs nevű termék összehajtva kétképernyős okostelefonként szolgál, egy 6.6”-es fő-, illetve egy 6.38”-es másodlagos képernyővel.

1_3.jpg

Tovább

Agresszió, pornó, függőség: A kisgyerekes szülők rettegnek az okostelefonoktól

Akad olyan Y-generációs szülő, akinek 3 évesnél fiatalabb gyermeke napi 5 órán át telefonozik

Négy szülőből hárman aggódnak a gyermeküket veszélyeztető okoseszköz-függőségtől, minden negyedik szülő pedig már tapasztalt is függőségi tüneteket gyermekénél – derült ki a Huawei Techologies Hungary kutatásából, amely az Y-generációs szülők digitális nevelési szokásait vizsgálta. A felmérés szerint a szülők jellemzően csak rövid időre adják készülékeiket gyermekeik kezébe, azonban akadnak olyan helyzetek is, amikor egy hároméves gyermek naponta 5 óránál többet használt okoseszközt. A szülők túlnyomó többsége ugyanakkor felügyeli, mire használja csemetéje az okoseszközöket.

kid.jpg

Tovább

Az 5G elhozza az okos városok és az önvezető autók korát

Néhány éven belül drámaian megugrik az adatátvitel sebessége.


A Cisco legújabb Annual Internet Report előrejelzése szerint 2023-ra a világ mobilkapcsolatainak több mint 10%-át teszik majd ki az 5G kapcsolatok, amelyek átlagos sebessége 575 Mbp/s lesz, vagyis 13-szor gyorsabb, mint egy átlagos mobil kapcsolat. Ez a teljesítmény lehetővé teszi a mesterséges intelligencia (AI), valamint a különböző IoT-alkalmazások elterjedését, beleértve többek között az önvezető autókat, az okosvárosokat és a hálózatba kapcsolt egészségügyi eszközöket.

i.jpg

Tovább

Mesterséges Intelligenciával lehet csak teljesen kihasználni az 5G-t

Az Ericsson kitolt egy tanulmányt, amely szerint az 5G által kínált lehetőségek egyre komplexebb rendszereket hívnak majd életre, és az így létrejövő, minden eddiginél nagyobb adatmennyiséget csak mesterséges intelligenciával lehet majd hatékonyan kezelni. Azt már most látjuk, hogy az 5G-nek köszönhetően az olyan technológiák, mint a dolgok internete (IoT) és az Ipar 4.0 fokozatosan mindennapivá válnak.

erikanyito.jpg

Tovább

Olcsó mobilokba jöhet az 5G hamarost

A MediaTek már korábban rendelkezett olyan felső kategóriás rendszerchippel, amely támogatta az 5G technológia használatát, és a cég most előállt egy lényegesen kisebb tudású, de kedvezőbb árú változattal is a Dimensity 800 személyében. Mindez pedig azt jelenti, hogy már a közeljövőben felbukkanhatnak azok az olcsó okostelefonok, amelyek részesülhetnek az 5G áldásaiból.

meid.jpg

Tovább